Bach bloesem

Informatie over Bach bloesems

Dr. Edward Bach heeft ontdekt dat bloemen en bloemknoppen een genezende kracht bezitten. Van deze planten worden remedies gemaakt die kunnen ondersteunen bij gemoedstoestanden die uit evenwicht zijn. Ieder mens, dier en plant heeft een energieveld. Deze energie kan vrij rondstromen tot dat er blokkades optreden. Deze kunnen ontstaan door emotionele problemen. De bloesemremedies die Dr. Edward Bach heeft ontwikkeld kunnen het energieveld corrigeren, zodat de energie weer kan stromen. Hierdoor verdwijnen de symptomen die zijn ontstaan als gevolg van de (emotionele) blokkade. Hierbij wordt niet uitgegaan van het symptoom, maar vanuit de manier waarop jij er naar kijkt. Wat doet het met je, hoe voel jij je er bij?

Bach bloesems zijn geschikt voor het gehele gezin. Voor jong en oud. De remedies zijn onschadelijk en mogen samen met eventuele medicijnen gebruikt worden. Deze beïnvloeden elkaar niet. Ook voor zwangere vrouwen en baby’s is het geschikt.

Er zijn in totaal 38 verschillende remedies, verdeeld in 7 hoofdgroepen. De hoofdgroepen zijn:

  • angst
  • onzekerheid
  • onvoldoende interesse in het hier en nu/concentratieproblemen
  • eenzaamheid
  • overgevoelig voor invloeden van buitenaf
  • moedeloosheid en wanhoop
  • overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Er kunnen maximaal 6 remedies gemengd worden. Hier kan nog wel de rescue remedie aan toegevoegd worden.  De remedies worden specifiek voor u samengesteld. U ontvangt de remedie in een flesje van 30 ml. Voor de houdbaarheid worden er een paar druppels appelcider toegevoegd.

bach-flower-therapy-1543139_1920

Door middel van gesprek en het uittesten met de bioresonantie kan bepaald worden of het gebruik van Bach bloesem remedies voor u zinvol is.