Celzouten

Informatie over celzouten

De Schüssler celzouten bevatten mineralen die van nature in ons lichaam aanwezig zijn. Door overbelasting kunnen tekorten van deze mineralen ontstaan. Volgens Dr. Schüssler ontstaan klachten indien lichaamscellen niet goed functioneren. Een cel moet voedings- en bouwstoffen uit het bloed op kunnen nemen. Verbrandingsstoffen moeten aan het bloed kunnen worden afgeven. Dit noemen we celstofwisseling. Een verstoring in deze celstofwisseling is in veel gevallen de oorzaak van gezondheidsklachten of ziekten. Deze verstoring kan ontstaan door een tekort aan mineralen.

Verschil tussen Schüssler celzouten en andere mineralen

De celzouten volgens dr. Schüssler zijn zodanig verdund dat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden. Mineraalzouten, die onverdund gegeven worden, kunnen voor het lichaam een belasting vormen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld geconcentreerde calcium-, magnesium- of ijzersupplementen. Als deze te lang worden ingenomen kan dit mogelijk leiden tot ongewenste bijwerkingen. Het lichaam kan de stoffen niet goed verwerken en zal deze opslaan. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld nierstenen ontstaan. Verdunde mineralen kunnen door het lichaam zonder problemen in de cellen worden opgenomen. De celzouten kunnen door uiterst kleine openingen in de celwand heen.

Om te bepalen welke celzouten nodig zijn kan er gebruik gemaakt worden van gezichtsdiagnostiek en door middel van testen via de bioresonantie.