De vijf natuurgerichte principes

In mijn praktijk werk ik volgens de vijf natuurgerichte principes:

Energie

Energie is de basis voor het functioneren van het lichaam. Indien een blokkade de energiestroom laat stoppen kunnen er klachten ontstaan op fysiek en emotioneel vlak. Het is daarom belangrijk dat de geblokkeerde energie weer gaat stromen. Zonder deze energie kan er namelijk geen herstel plaatsvinden.

Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel is het belangrijkste onderdeel voor het overdragen van prikkels. Als de overdracht van de prikkels goed verloopt, worden de signalen goed doorgegeven in alle delen van het lichaam. Indien dit niet het geval is, kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

Drainage

Ons lichaam wordt dagelijks belast met giftige stoffen, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is belangrijk om deze gifstoffen af te voeren. Opslag van teveel giftige stoffen kan het genezingsproces vertragen.

Voeding

Het is belangrijk om ons lichaam van goede voeding te voorzien, zowel voor het lichamelijk- als het geestelijk functioneren. Niet ieder lichaam reageert hetzelfde op voedingsstoffen.

Psyche

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk van elkaar. Het is daarom belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan de fysieke gesteldheid, maar ook aan de emoties en gedragspatronen. Door mogelijk belemmerende patronen te doorbreken kan het zelf herstellend vermogen van het lichaam positief beïnvloed worden.