Voeding

Informatie over (natuur)voeding

Voeding is één van de vier basisfuncties van het leven, naast ademhaling, slaap/rust en voortplanting. Met goede voeding kunnen we heel veel voor onszelf betekenen. Het heeft een gunstige invloed op lichaam en geest. Ongezonde voeding heeft een laag rendement en vervuilt het lichaam meer.

garlic-2205090_1920

Het verband tussen voeding en gezondheid wordt door veel mensen als vanzelfsprekend beschouwd. Echter wordt er vaak geen verband gezien tussen klachten/ziekten en slechte voeding die jaren is gebruikt. Het lichaam probeert uit de slechte voeding de nodige voedingsbestanddelen te halen. Dit kost enorm veel energie en laat veel afvalstoffen achter, wat kan resulteren in lichamelijke- en/of psychische klachten.

Een ander belangrijk aspect is het zuur-base evenwicht. Alleen bij een evenwicht tussen zuren en basen is een gezonde stofwisseling mogelijk. De meeste vloeistoffen in ons lichaam zijn basisch, behalve maagsappen. Ons lichaam doet veel moeite om het evenwicht in stand te houden.

Verzuring van ons lichaam kan komen door:

  • Verkeerde voedsel keuze
  • Stress
  • Schadelijke stoffen (medicijnen, pesticiden, conserveringsmiddelen, etc…)
  • Electrosmog en straling
  • Bacteriën, schimmels en parasieten (produceren zuren en tasten de darmflora aan)
  • Pseudohormonen (weekmakers, cosmetica, bestrijdingsmiddelen)

Om het lichaam te ondersteunen bij het ontzuren kan gebruik gemaakt worden van producten van AlkaVitae. Er zal een persoonlijk advies voor u gemaakt worden.

Je kunt eenvoudig nagaan of het lichaam verzuurd is door de zuurwaarde van urine te meten.